Creatief vakantieverslag(je)

geplaatst in: Haken, Naaien | 0

En toen was de vakantie weer voorbij… Hierbij een creatief vakantieverslag(je). Ja, tussen haakjes staat: ‘je’, want eigenlijk maakte ik niet zoveel. Of in elk geval minder dan ik van te voren bedacht had. Er waren andere (over het algemeen leuke) dingen te doen.

Op de valreep voor de vakantie maakte ik een cadeautje voor de juf van W:

Barbapapa met bloemetjes

Wat wil je als de juf ‘Barbara’ heet, van Barbapapa houdt en je ook nog eens precies het goede haakpatroontje tegenkomt? Ik ging aan het haken! En juf was er blij mee.

Ook haakte ik uit het boek dat ik kreeg voor mijn verjaardag:

Gehaakte pop

En ik naaide een lekker zacht berenvest voor dochter K:

Berenvest wordt geshowd Berenvest

Ik kwam in de supermarkt een stapel dekens tegen, zo heerlijk zacht en in zulke mooie kleuren, dat ik er een paar meenam. Nog zonder concreet plan eigenlijk. Toen dochterlief deze blauwe deken zag, ‘bestelde’ ze meteen een vest met oren. Ik vond in de stapel Ottobre’s een snel patroon, ik vond nog een geschikte rits en een stofje om de capuchon te voeren. Vervolgens zaten we een paar dagen in de pluisjes…. Maar dan heb je ook een blije dochter!

Eenmaal klaar pluist het vest gelukkig helemaal niet meer (daar was ik nog een beetje bang voor). Ik heb alle patroondelen dan ook uitvoerig gezigzagd…

En nu is het nieuwe schooljaar weer begonnen. De naailessen beginnen weer (wat zal er dit jaar allemaal weer gemaakt gaan worden aan mijn eettafel?), mijn opleiding begint deze week ook weer (en het is examenjaar!) en deze week zet ik ook weer nieuwe workshops online. Ik heb er zin in!