Een klein kledingstukje

geplaatst in: Naaien | 0

Ik maakte een klein kledingstukje, het was alweer even geleden, maar wat leuk om weer eens te doen! Niet nijlpaardpakje-achtervoor “mijzelf”, maar als cadeautje. De uitgerekende datum is nog niet verstreken, maar de moeder in kwestie is al wel met verlof.

Aangezien het meisje dat verwacht wordt een grote broer heeft, en er dus voldoende stoer jongensspul in huis is, had ik zin om juist iets roze te maken. Maar weer niet te ‘poezelig’. Gelukkig lag in mijn stoffenkast al een tijdje dit stofje klaar, dus dat was snel uitgezocht!

Het modelletje is een simpele, maar ik vind hem oh zo schattig. Ik deed wel een aanpassing aan het halsje: in het patroon was gewoon de hals getekend, zonder extra opening. Dat leek me niet heel praktisch bij het aan- en uitdoen met zo’n klein, breekbaar hoofdje. Ik maakte dus een extra opening in de ene schoudernaad.

Leuk om weer eens te doen! Heel anders dan de kleren die ik maak voor onze -inmiddels grote- meiden! Ik twijfel nog een beetje of ik het restje van dit stofje nog wel of niet zal gebruiken voor een truitje voor m’n eigen meiden? Ik zal ze eens vragen…

En anders maak ik gewoon nog een paar van die heerlijke ‘kleine kledingstukjes’!