Nieuwe workshops: oa. cirkelrokjes maken

geplaatst in: Naaien, Workshops | 0

Het was weer hoog tijd om nieuwe workshops te plannen, dus dat deed ik. Uiteraard zit er weer een workshop ‘Vlaggetjesslinger maken’ bij: die blijft toch een soort van favoriet. Ook op de planning staan de workshops ‘Boodschappentas maken’ en ‘Cirkelrokje maken’.

Cirkelrokjes op het grasDeze laatste workshop heb ik dit keer uitgesmeerd over twee avonden om te voorkomen dat het nachtwerk wordt. Hier spreek ik uit ervaring… De vorige keer dat ik hem organiseerde, tekende ik het patroon voorafgaand aan de workshop, maar dan nog was het kiele kiele om de rokjes af te krijgen. Best jammer om, na een avondje gezellig en creatief bezig te zijn geweest, naar huis te gaan terwijl het rokje nog niet helemaal klaar is…

Ronddraaiend cirkelrokje

 

 

Dan maar geen cirkelrok-workshops meer organiseren? Jammer! Want het is juist zo leuk (en niet moeilijk) om cirkelrokjes te maken. En het effect (ronddraaiende jonge dametjes) is ook zo genieten! Én je kan er ook nog eens zoveel kanten mee op door de keuze van stof, tule, lint, stroken etc.

Genoeg redenen om een oplossing te willen bedenken… Allerlei mogelijkheden passeerden de revue en uiteindelijk kwam ik eruit. De ene avond besteden we aan het tekenen van het patroon en het knippen van de stof. De week erna kunnen we dan meteen beginnen met het in elkaar stikken van het rokje en volgens mij moet het zo zeker gaan lukken. Bijkomend voordeel: je leert ook nog eens hoe je zelf het patroon kunt tekenen. Altijd handig als er grotere/kleinere zusjes, nichtjes, buurmeisjes en/of vriendinnetjes ook een cirkelrokje willen. En die kans is heel erg aanwezig!

Dus: de workshop staat op de planning (16 en 23 juni De data zijn gewijzigd in 22 en 28 juni) en ik heb er nu al zin in! Ik denk dat ik tot die tijd nog een heel aantal voorbeelden ga maken ;- )

Glimmende cirkelrokjes met tule

(Bij bovenstaande feestrokjes heb ik glimstof gebruikt en nog een lading tule toegevoegd)

Schattige cirkelrokjes

(Dit waren mijn eerste cirkelrokjes)

Duizelig cirkelrokje

(Dit rokje heb ik gemaakt voor een meisje dat een zwart/wit/rood rokje wilde. Ik gebruikte een zwart met witte stof met grafische print. De onderkant kreeg een rood biesje en samen met de rode onderrok met rode tule-stroken zorgde dit voor de rode noot)

Heb jij ook zin gekregen in het maken van cirkelrokjes: je bent van harte welkom bij de workshop!