‘Snoopige’ tas (en workshops-aankondiging)

geplaatst in: Naaien | 0

Jongste dochter had een nieuwe schooltas nodig. Ze wilde graag deze Snoopy-stof (geef haar eens ongelijk…) en ze had het model ook al bedacht. Ik speurde op internet: vond wat geschikte plaatjes en vond ook wel handleidingen, maar dan meteen best wel dure handleidingen. En dus besloot ik zelf aan het tekenen, rekenen en denken te gaan.

Met deze tas als resultaat:

tas-helemaal

Eenmaal klaar vond ik hem zelf wat groot uitgevallen, maar dochterlief vond dat juist helemaal niet erg! En ik moet zeggen: nu hij in gebruik is, valt dat me ook heel erg mee. Stiekem is het juist erg handig…

Om de tas zo stevig te maken dat hij rechtop kan blijven staan, gebruikte ik hele stevige vlieseline (S320). Zo kan je met een stofje wat eigenlijk een simpel katoentje is, toch zo’n stevige tas maken. In de bodem verwerkte ik een stuk op maat geknipte placemat die eruit gehaald kan worden, mocht de tas gewassen moeten worden (kan ik me zomaar voorstellen).

De piping die ik stikte rondom de zijdelen maakte ik zelf van biaisand met koord (tip aan mezelf: de volgende keer steviger koord gebruiken ; -)) en de tashengsels komen uit mijn recycle-bak (ik knip altijd de hengsels en eigenlijk al het bruikbaars van oude reclame-shoppers en rugzakjes etc).

Binnen in de tas maakte ik een vakje met rits:

tas-binnen

Stiekem ben ik een beetje jaloers op dochterlief… En heel eerlijk gezegd: ik ben in mijn stofjeskast al even aan het speuren gegaan naar stofjes voor het volgende exemplaar, die dan voor mijzelf wordt…

Ik zal nog wel even geduld moeten hebben, want er zijn eerst nog wat andere dingen die op mijn to-do-lijstje staan:

een examenjurk die ik voor mijn opleiding moet (eigenlijk: mag) maken en binnenkort staan er weer twee workshops op de planning:

  • donderdag 27 oktober gaan we weer vlaggetjes naaien!
  • woensdag 16 november worden er knuffeltjes gemaakt (een prototype is in de maak!)

Zin om mee te doen? Laat maar even weten via het contactformulier, gezellig!

tas-zijkant