Je kent het misschien wel: ‘oude’ kleding die eigenlijk nog helemaal niet oud en af is, maar wel te klein, te groot of een beetje ouderwets geworden… Het ligt maar in de kast, zonde om weg te gooien, maar je trekt het ook niet meer aan. Ik vind het een uitdaging om van die kleding iets nieuws te maken, bijvoorbeeld iets wat wel weer gedragen wordt.

Grijze mantel wordt stoer jack

Mijn moeder bracht de grijze cape/mantel mee; “Misschien kan jij nog wat met de stof?” Zeker! Ik moest meteen denken aan een patroon wat al jaren op mijn denkbeeldige ‘ooit-nog-eens-maken-lijstje’ staat. Met een beetje passen en meten kon het patroon precies uit de stof. Ik voegde zelf nog een rits, boordstof en een klein stukje stof toe voor de voering van de voorpanden. Van de mantel hield ik nog wat snippers stof over en een stoer jack:

Een nieuwe jurk vol herinneringen

Ik had een hele stapel oude kleding van mijn moeder liggen. Ik besloot een aantal van de wat dunnere stofjes bij elkaar te zoeken en er een zomerjurk van te maken. Ik gebruikte een bestaand bloesje en naaide daar een rok aan vast. Om er meer een geheel van te maken, liet ik de stofjes uit de rok terugkomen in details op het bloesje. Al met al een heerlijke zomerjurk geworden vol herinneringen.

Zebrajurk

Van een feestelijk zebra-setje wat mijn moeder droeg op een huwelijk, maakte ik een jurk voor mijn dochter. Zij droeg het vervolgens op het 45-jarig huwelijksfeest van mijn ouders.

<Terug naar het voorbeeldenoverzicht>