Ik ben Eeke, 43 jaar, vrouw van manlief en moeder van 2 dochters. Echt Eeke

Ik ben coupeuse. Het voelt nog wat onwennig om te zeggen, want het diploma is vers op zak, maar: ik ben coupeuse! De afgelopen jaren heb ik hiervoor bij een modevakschool diverse deelopleidingen gevolgd. ‘Costumière’, ‘Kinderpatroon tekenen’, ‘Textiel- en warenkennis’ en tenslotte ‘Coupeuse 1 en 2’.

Het is iets heel anders dan waarmee ik ‘ooit’ begon: na mijn middelbare school heb ik namelijk economie gestudeerd. Eenmaal afgestudeerd, ben ik een aantal jaren werkzaam geweest in functies die daarbij pasten. Ik kwam er echter achter dat ze niet bij mij pasten. Er volgde een zoektocht naar wie Eeke eigenlijk echt is.

Ik ontdekte: in plaats van bezig te zijn met getalletjes, wilde ik eigenlijk veel liever bezig zijn met stof, patronen, lintjes, knoopjes, kleur, motieven, mooie dingen maken… Uiteraard voor mezelf en mijn dochters, maar zeker ook voor anderen.

En ook: dat ik graag aan anderen -die ook van deze dingen kunnen genieten, maar niet weten waar ze moeten beginnen- uitleg geef en ze op weg help.

Dat is waar ik blij en enthousiast van word, dat is Echt Eeke en dat is wat ik nu doe.