Welkom in mijn ‘etalage’: hier wil ik je graag laten zien wat ik zoal gemaakt heb. En ik vertel je het verhaal wat erachter zit: de materialen die ik koos, waarom ik nou net dat maakte, voor wie ik het maakte, enzovoort. Misschien vind je het gewoon leuk om rond te snuffelen, misschien wil je op ideeën komen of misschien ben je wel heel gericht naar iets op zoek. Hoe dan ook: als je vragen hebt: stel ze gerust. En kom ook regelmatig weer eens opnieuw kijken, want er komen natuurlijk steeds nieuwe voorbeelden bij.

Om het overzichtelijk te houden, heb ik verschillende ‘hoekjes’ gemaakt:

Kleding wordt: nieuwe kleding

Benieuwd wat ik van deze kleren gemaakt heb? Klik op de foto en bekijk het resultaat, plus nog meer voorbeelden.

Kleding wordt: iets heel anders…

… bijvoorbeeld een stoere viking of een kippenkop! Benieuwd wat ik nog meer van oude kleding heb gemaakt? Klik op de foto om meer voorbeelden te zien.

Zeg Eeke, kan je een lederhosen van gordijnstof voor me maken?

Soms krijg ik heel specifieke verzoeken; zo vroeg laatst iemand of ik zo’n lederhosen-broek van gordijnstof uit de Sound of Music kon maken. Na zo’n verzoek is het soms even denken en puzzelen, maar ik vind het altijd wel leuke opdrachten. Helaas is het ons niet gelukt om (een betaalbare) precieze gordijnstof te vinden, maar de opdrachtgever vond een look-a-like stof. Ik ging ondertussen bedenken hoe het te naaien en zo ontstond deze korte broek die met en zonder de lederhosen-bretels gedragen kan worden:

Muziekdoosjes

“Kan jij een muziekdoosje maken voor iemand die een kindje verwacht? Ze hebben een poes, dus in de vorm van een poes wellicht?” Dit verzoek kreeg ik een aantal jaren geleden. Ik vroeg een foto van de poes en maakte hem zo goed mogelijk na. Het meisje werd helemaal dol op het muziekdoosje en uiteindelijk maakte ik het poezenhoofdje ook nog eens zonder het muziekdoosje erin zodat ze de poes ook nog kon knuffelen. Dat soort opdrachten vind ik erg leuk: iets maken dat echt past bij degene voor wie het is. Benieuwd naar meer voorbeelden? Klik dan op de foto.

Volg me ook op Instagram

Om een idee te krijgen van wat ik aan het maken ben en wat ik gemaakt heb, kan je ook kijken op mijn Instagram-account @echteekemaakt.