Ik geef ook naailessen aan kinderen. Wat ik altijd mooi vind om te zien: als kinderen trots en enthousiast zijn over hun eigen creaties. Zo zei een meisje laatst, nadat ze een knuffel zelf had gemaakt: “Ik koop altijd wel knuffeltjes, maar deze is veel leuker, want die heb ik zelf gemaakt!”

In die opmerking zat, naast trots, óók het besef dat je met naaien iets kunt maken zoals jij dat zelf leuk vindt. Je kunt je creativiteit helemaal laten gaan! Als de kinderen dat eenmaal door hebben, komen er de leukste creaties naar boven.

Naast het enthousiasme en creatieve hoop ik de (iets oudere) kinderen ook mee te geven dat iets naaien tijd kost en waardevol is. Als iemand halverwege een project zegt: “Maar hoe kan het dan dat ik een T-shirt in de winkel kan kopen voor een paar euro?” vind ik dat altijd een mooi moment, want dat is ook raar.

Praktische informatie kindernaailessen

Voor wie

Kinderen die het leuk vinden om creatief bezig te zijn met stofjes. Ik heb als ondergrens dat de kinderen in elk geval 9 jaar moeten zijn, maar verder zijn alle leeftijden welkom. Lekker creatief bezig zijn, is niet leeftijdsgebonden immers? Per lesmoment heb ik plek voor 3 kinderen. Zo kan ik veel aandacht en tijd geven aan iedereen; dat is voor de kinderen fijn en voor mij werkt dit ook het prettigst.

Wanneer

De kindernaailessen zijn op dinsdag- woensdag- en donderdagmiddag van 15.30 -17.00 uur. Een reeks bestaat uit 9 naailessen, waarbij de schoolvakanties niet meetellen, dan is er geen les. Je kunt ook halverwege een lessenreeks instromen, zolang er nog plek is. Je betaalt dan uiteraard voor het aantal lessen dat je volgt. Als je eenmaal op les zit, blijft je plekje voor jou totdat je aangeeft te willen stoppen. Wil je weten of er nog plek is? Neem gerust contact met me op.

Ruimte

De lessen zijn in mijn atelier aan de Papiermolenlaan 3-30. Een vrolijke, creatieve, ruime ruimte waarin we lekker aan de slag kunnen. Ik heb uiteraard naaimachines staan, alle benodigdheden, patronen(boeken) en een hele voorraad stofjes voor de wat kleinere projecten. Gaan we aan de slag met wat grotere projecten of een project wat specifiekere stof vraagt dan maken we eerst samen een plan en regel ik de stoffen.

Prijs en aanmelden

De prijs voor een reeks van 9 lessen is 180 euro. Hierin zitten de materialen, drinken en een koekje, én veel aandacht en gezelligheid. Wil je je kind aanmelden? Leuk! Of heb je eerst nog vragen? Je kunt contact met me opnemen via het contactformulier.

Is het lesgeld een probleem? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan mogelijk helpen. Ga naar www.jeugdfondssportencultuur.nl/ouders

Wie ben ik?

Ik ben Eeke en mijn bedrijf heet Echt Eeke, omdat ik doe wat echt bij me past: maken met de naaimachine en anderen daarbij op weg helpen. Als meisje had ik altijd wel die interesse, maar geen naailessen op school of in de buurt. Ik ging dus iets heel anders doen: economie studeren. Eenmaal op die opleiding kwam ik wél in contact met iemand die me op weg hielp met de naaimachine en toen was ik verkocht. Ik volgde een naaicursus en later ook de opleiding tot coupeuse.

En nu probeer ik dus anderen op weg te helpen met de naaimachine. Kinderen (en volwassenen) enthousiast te maken voor het naaien: dat je van wat (platte) stofjes iets kunt maken, precies naar jouw zin. En niet alleen dat dat kan, maar ook hoe je dat aan kunt pakken, wat handige technieken zijn en wat je daarvoor nodig hebt aan materialen. Afhankelijk van de cursist en het type les/workshop probeer ik altijd in te schatten waar behoefte aan is: de enthousiaste naaister Eeke, de wat technischere coupeuse Eeke of een mix daartussen.