Kinderen

Naast naailessen aan volwassenen, geef ik ook al een aantal jaren naailes aan kinderen tussen 9-14 jaar. Dat doe ik bij StofLab Groningen. Ik vind het altijd weer leuk als de kinderen trots en enthousiast zijn over hun eigen creaties. Zo zei een meisje laatst, nadat ze een knuffel zelf had gemaakt: “Ik koop altijd wel knuffeltjes, maar deze is veel leuker, want die heb ik zelf gemaakt!”

Bijna alle workshops die ik aanbied, zijn ook geschikt voor kinderen of bijvoorbeeld voor een ouder met kinderen. Ook kan je tijdens een kinderfeestje bij mij op het atelier iets feestelijks komen maken (en daarna lekker naar het zwembad bijvoorbeeld, daar zit ik naast namelijk) Vraag me vooral naar de mogelijkheden!

Misschien leuk om ook nog even te vermelden dat ik ook een knuffeldokter ben: heb je een knuffel met een gat, een los oor of een ander mankement? Ik kan hem repareren!

Tieners

Ook tieners zijn van harte welkom om bij mij te komen naaien. Een rokje, T-shirt, tas of flared legging zelf leren maken? Of lekker aan de slag met een stapel ‘oude’ kleren (bijvoorbeeld uit de kringloop) en er iets nieuws van maken? Wil je liever leren haken of een plantenhanger macramé-en? Ook dat kan! Ik organiseer in het komende schooljaar (’23/’24) maandelijks een ’tiener-textiel-middag’. Ben je tussen 12 en 18 jaar en vind je het leuk om creatief bezig te zijn met stofjes, knoopjes en garen? Of ben je er gewoon benieuwd naar hoe een naaimachine werkt, of wat erbij komt kijken om kleding te maken? Welkom!

De data zijn (steeds op vrijdagmiddag van 15.00-17.00 uur):

  • 1 december: deze datum gaat niet door; wil je toch graag komen in december? Neem even contact met me op, dan plannen we een andere dag.
  • 12 januari
  • 2 februari
  • 8 maart
  • 5 april
  • 17 mei

De prijs voor 3 middagen is 50 euro*. Je krijgt dan een strippenkaart en je mag zelf aangeven welke data je wilt en kunt komen (zolang er plek is). En natuurlijk mag je weer een nieuwe strippenkaart kopen als de vorige ‘op’ is.

Kijk ook even bij het aanbod van workshops, misschien zit er wat leuks voor je bij?

* Als je aan de slag gaat met een project waarvoor materiaal aangeschaft moet worden, komen die kosten er nog bij. Uiteraard doen we dit in overleg.

Scholen

Zoek je een creatieve workshop voor op school? Ik denk graag mee! Er zijn allerlei mogelijkheden om leerlingen kennis te laten maken met het werken met stof en een naaimachine. Altijd goed is een vlaggetjesslinger maken van bijvoorbeeld oude kleding (ook nog eens duurzaam), maar er zijn natuurlijk talloze mogelijkheden. Vraag me gerust om mee te denken! Misschien goed te weten dat ik CJP-acceptant ben.

Of ben je op zoek naar hulp bij de kunstlessen op school op het gebied van naaien? Ook daar kan ik ondersteunen. Ik hielp al meerdere keren mee met het begeleiden van leerlingen die voor de jaarlijkse toneeluitvoering op school de kostuums maakten. Vraag me gerust naar de mogelijkheden, ik denk graag mee.

Naast enthousiasme over het maken, probeer ik ook altijd mee te geven dat er wel wat bij komt kijken om kleding te maken. Als leerlingen tijdens een naailes beseffen dat het eigenlijk raar is dat je in bepaalde winkels voor een paar euro kleding kunt kopen, vind ik dat mooi.