Poes P

“Kan jij een muziekdoosje maken voor iemand die een kindje verwacht? Ze hebben een poes, dus in de vorm van een poes wellicht?” Dit verzoek kreeg ik een aantal jaren geleden. Ik vroeg een foto van de poes en maakte hem zo goed mogelijk na. Het meisje werd helemaal dol op het muziekdoosje en uiteindelijk maakte ik het poezenhoofdje ook nog eens zonder het muziekdoosje erin zodat ze de poes ook nog kon knuffelen.

Leeuw

Voor een reislustig stel, dat de nodige leeuwen in het echt zag, maakte ik dit muziekdoosje. Deze leeuw is vervolgens zelf ook op heel wat plekken in de wereld geweest om zoonlief lekker in slaap te ‘musiceren’.

Luiaards, kip en kuiken

De bruine luiaard maakte ik voor vrienden, omdat ik wist dat de luiaard één van hun favoriete dieren is. De grijze luiaard was op verzoek: “Een grijs met roze luiaard, kan dat?” Op de plek van de roze vlek staat de naam van het kindje.

De kip en het kuiken zijn gemaakt speciaal voor een gezin dat iets met kippen heeft. Eerst maakte ik de kip en een tijdje later kwam daar het kuiken bij.

Egel

Of ik een muziekdoosje kon maken. Ik mocht zelf de vorm bedenken, zolang het maar een lief en schattig, mocht best een beetje geinig, grijs muziekdoosje zou worden. Het werd deze egel.

Micha

Voor een illustratrice die een kindje kreeg, maakte ik de hoofdpersoon na uit het boek waarvoor zij de afbeeldingen maakte. Onder zijn arm heeft hij (op de foto onder de roze vlek) een schilderijtje vast met een afbeelding van het geboortekaartje.

<Terug naar het voorbeeldenoverzicht>